Jablečný desert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Jablka
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 0.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 130.7 mg
  • Vláknina 4559.3 mg
  • Vitamín A 4559.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme cukr, vodu, dochutíme citronovou šťávou, a dusíme asi 15 minut. Nakonec přilijeme v trošce studené vody rozmícháný pudinkový prášek a krátce povaříme. Nalijeme do vodou vypláchnutých misek a necháme vystydnout. Podáváme chlazené.

Komentáře k receptu