Zapečená polenta se smetanou, špenátem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Polenta
  • 150 g Mozzarella
  • 700 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Sýr Gorgonzola
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 911 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 2321 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 124.6 mg
  • Draslík 1322.7 mg
  • Vláknina 24527.9 mg
  • Vitamín A 24527.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.2 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 225 stupňů předehřejeme troubu.

  • 2

    Rozehřejeme na pánvi olej. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a mletý koriandr a 5 minut smažíme na mírném ohni, dokud cibule nezměkne.

  • 3

    Minutu blanšírujeme špenát ve vroucí vodě s trochou soli, opláchneme studenou vodou, slijeme a odstraníme přebytečnou tekutinu.

  • 4

    Smícháme v hrnci špenát se smetanou, gorgonzolou, solí, muškátovým oříškem a pepřem. Přivedeme k varu a přendáme do zapékací mísy.

  • 5

    Plátky polenty a mozarelly navršíme na špenátovou směs a pevně přitiskneme na špenát.

  • 6

    15 minut pečeme, dokud nezačne pokrm bublat.

  • 7

    Položíme na rozpálený gril a 2 minuty grilujeme dozlatova.

Komentáře k receptu