Švédská roštěnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4876 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 519 g
- Sodík 195893 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 323.5 mg
- Draslík 403.9 mg
- Vláknina 16506 mg
- Vitamín A 16506 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátek zlehka naklepeme, okraj nařízneme, osolíme a opepříme. Rychle ho pak opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji s dorůžova osmahnutou nadrobno nakrájenou cibulkou. Plátek trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka, přičemž ho nezapomeneme otáčet a podle potřeby podlévat. Když je maso měkké, můžeme jej vyjmout, šťávu zaprášíme moukou, přilijeme mléko a za stálého míchání omáčku dovaříme. Před koncem varu přidáme podle chuti sardelovou pastu a na drobné kostičky nakrájené kyselé okurky.