Špenátový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 20 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 736.6 mg
- Vláknina 5493.5 mg
- Vitamín A 5493.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme špenát a vložíme do velkého hrnce, vaříme pod pokličkou 5 minut.
-
2
Dokud nezačne ztrácet na objemu.
-
3
Slijeme, vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme nahrubo a dáme stranou.
-
4
Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
-
5
Formu na nákyp vymažeme tukem, posypeme parmazánem a dáme stranou.
-
6
V hrnci zahřejeme margarín, mouku a mléko a za stálého míchání přivedeme k varu.
-
7
3 minuty vaříme.
-
8
Omáčku nalijeme do mísy, přidáme špenát a promícháme.
-
9
Zašleháme žloutky a 75g čedaru, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
-
10
Ušleháme bílky a vmícháme do špenátové směsi.
-
11
Směs vložíme do připravené formy a posypeme zbylým čedarem.
-
12
30 minut pečeme, dokud nákyp nevyskočí a neztuhne.