Těstoviny primavera
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1029 kcal
- Sacharidy 161 g
- Tuky 20 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 31.1 mg
- Draslík 2918.7 mg
- Vláknina 53666.8 mg
- Vitamín A 53666.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme špenát.
-
2
Pod pokličkou vaříme 5 minut, až špenát ztratí na objemu.
-
3
Necháme vychladnout.
-
4
Ve slané vodě vaříme hrášek a fazole, dokud nejsou hotové a poté slijeme.
-
5
Špenát se zakysanou smetanou rozmixujeme, až vznikne kaše.
-
6
Kaši vrátíme do hrnce a promícháme s hráškem a fazolemi.
-
7
Přidáme petržel, jarní cibulku, osolíme, opepříme a dáme polovinu parmazánu.
-
8
Udržujeme teplé.
-
9
Ve slané vodě uvaříme těstoviny dle návodu.
-
10
Slijeme a se špenátovou omáčkou promícháme a podáváme se zbylým parmazánem.