Brambory s citrónem dušené na marocký způsob
Suroviny
- 900 g Brambory
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 7 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 1146.5 mg
- Vláknina 16220.9 mg
- Vitamín A 16220.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Rozehřejeme v hrnci olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, čili, kmín a mletý koriandr a 2 minuty smažíme, až začne směs vonět.
-
2
Smícháme brambory, přidáme citronovu kůru a šťávu, vývar, sůl a pepř.
-
3
Přivedeme k varu, odstavíme a vložíme do ohnivzdorné nádoby. Zakryjeme a 40 minut dusíme, dokud není zelenina hotová a tekutina se částečně nevsákla.
-
4
Rozdělíme na talíře a na každou porci dáme lžíci zakysané smetany.
-
5
Posypeme petrželí a podáváme.