Brambory s citrónem dušené na marocký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 1146.5 mg
  • Vláknina 16220.9 mg
  • Vitamín A 16220.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Rozehřejeme v hrnci olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, čili, kmín a mletý koriandr a 2 minuty smažíme, až začne směs vonět.

  • 2

    Smícháme brambory, přidáme citronovu kůru a šťávu, vývar, sůl a pepř.

  • 3

    Přivedeme k varu, odstavíme a vložíme do ohnivzdorné nádoby. Zakryjeme a 40 minut dusíme, dokud není zelenina hotová a tekutina se částečně nevsákla.

  • 4

    Rozdělíme na talíře a na každou porci dáme lžíci zakysané smetany.

  • 5

    Posypeme petrželí a podáváme.

Komentáře k receptu