Hovězí vývar do základních receptů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Petržel - nať
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 10 ks Bazalka
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Hovězí maso přední
  • 1 kg Kosti hovězí řídké
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4732 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 611 g
  • Sodík 5455 mg
  • Bílkoviny 515 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 1400 mg
  • Draslík 7018.3 mg
  • Vláknina 24690 mg
  • Vitamín A 24690 mg
  • Vitamín B6 4.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.2 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce s vodou dáme maso,kosti,všechnu zeleninu,sůl.Prudce přivedeme do varu a vaříme asi 2 hodiny.Vyndáme maso a kosti. Maso dáme stranou.Jakmile vývar vychladne sebereme a vyhodíme vrstvu tuku,která se utvořila na povrchu.Vývar použijeme do jednotlivých receptů.

Komentáře k receptu