Zeleninový vývar do základních receptů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 4 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 738.3 mg
- Vláknina 27127.4 mg
- Vitamín A 27127.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu rozpálíme olej /extra panenský/,přidáme všechnu očištěnou zeleninu,zakryjeme a mírně restujeme 5 minut.
-
2
Přidáme pepř,bobkový list,osolíme. Přilijeme vodu,zakryjeme a vaříme asi 1 hodinu na mírném ohni.
-
3
Přecedíme přes jemné sítko a zeleninu vyjmeme.