Zeleninový vývar do základních receptů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Petržel - nať
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Rajčata
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 738.3 mg
  • Vláknina 27127.4 mg
  • Vitamín A 27127.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozpálíme olej /extra panenský/,přidáme všechnu očištěnou zeleninu,zakryjeme a mírně restujeme 5 minut.

  • 2

    Přidáme pepř,bobkový list,osolíme. Přilijeme vodu,zakryjeme a vaříme asi 1 hodinu na mírném ohni.

  • 3

    Přecedíme přes jemné sítko a zeleninu vyjmeme.

Komentáře k receptu