Linguine s fazolemi fava

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Linguine
  • 1500 g Fazole Fava
  • 45 g Sýr Parmezán
  • 375 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 3 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 64951 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 21.1 mg
  • Draslík 1072 mg
  • Vláknina 6990 mg
  • Vitamín A 6990 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupané fazole dáme do mísy se studenou vodou.Překrojené stroužky česneku,rozmarýn,polovinu másla, polovinu oleje dáme na pánev a orestujeme.Jakmile začne česnek s rozmarýnem měnit barvu vyndáme jej.Ztlumíme oheň a dáme na pánev najemno nakrájenou cibuli a restujeme dokud nezměkne.Fazole osušíme a spolu s vývarem přidáme do pánve.Ochutíme solí a pepřem.Na mírném ohni vaříme /za občasného míchání/ asi 20 minut nebo dokud fazole nezměknou. Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme linguine.Dobře je scedíme a dáme na velký servírovací talíř.Omáčku nalijeme na těstoviny, posypeme nastrouhaným parmezánem,pokapeme zbylým olejem, promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu