Spaghettini se syrovými artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 954 kcal
- Sacharidy 209 g
- Tuky 11 g
- Sodík 66019 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 209 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 5249.8 mg
- Vláknina 154433 mg
- Vitamín A 154433 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 168.8 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky /malé,čerstvé/ dobře očistíme,odřízneme stonek,odstraníme všechny tuhé listy, odkrojíme asi 2.5 cm od vršku.Rozkrojíme je napůl a odstraníme zkadeřený vnitřek. Artyčok nakrájíme na velmi tenké plátky.Ty dáme do mísy se studenou vodou a citronovou štávou a necháme 15 minut louhovat.Plátky artyčoku vyndáme,necháme okapat a dobře osušíme.Vložíme je do velké servírovací mísy /aby se do ní vešly i těstoviny/.Ochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem /extra panenský/.Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme špagety dle návodu na obalu.Scedíme je a přendáme do mísy s omáčkou.Přidáme parmezán nastrouhaný na vločky,dobře promícháme a můžeme podávat.