Skopový guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 46 g
- Sodík 96918 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 474.5 mg
- Vláknina 7250.3 mg
- Vitamín A 7250.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osušíme a nakrájíme na menší kostky.
-
2
Tuk rozehřejeme v kastrole a rozkrájené maso na něm opečeme. Opečené maso vyjmeme na talíř a na tuku osmahneme na drobno nakrájenou karotku s cibulí. Osmahnutou zeleninu zaprášíme moukou, osmahneme, přimícháme sladkou papriku a zalijeme vývarem. Následně k zelenině přidáme již opečené maso, osolíme a dusíme téměř do měkka.
-
3
Očištěné a semen zbavené papriky nakrájíme na proužky, přidáme k téměř měkkému masu, chvilku podusíme, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata. Guláš zapečeme v troubě.
-
4
Hotový guláš posypeme nasekanou petrželovou natí.
-
5
Jako přílohy podáváme rýži nebo chléb.