Salát z rýže a květáku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 27 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 51.8 mg
- Draslík 786 mg
- Vláknina 12800 mg
- Vitamín A 12800 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v mírně osolené vodě, necháme okapat a na 15 minut ji vložíme do salátové mísy s několika lžícemi oleje.
-
2
V osolené vodě uvaříme květák do poloměkka. Po okapání jej rozebereme na růžičky, vložíme do rýže a přidáme sardelovou pastu.
-
3
Hotový salát pokryjeme majolkou.