Spagetti s černými lanýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 150 g Lanýž
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Ančovička - filety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 387.6 mg
  • Vláknina 5929.8 mg
  • Vitamín A 5929.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety dáme vařit do velkého hrnce v dostatečném množství vody,kterou osolíme.

  • 2

    Omyjeme dobře lanýže, pečlivě je oškrábeme na povrchu.Pak je osušíme a najemno nastrouháme.Na malé pánvi se silným dnem rozpálíme olej.Pánev sundáme z ohně a přidáme lanýže.Zamícháme.Pánev vrátíme na oheň a přidáme česnek s ančovičkami - ty rozmačkáme vidličkou, aby se rozpadly v oleji.Vše dobře promícháme /pozor, aby se česnek nepřipálil a olej nezačal vřít/.Sundáme z ohně a podle chuti dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Uvařené těstoviny scedíme a dáme do vyhřáté mísy.Přelijeme je lanýžovou omáčkou,dobře promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu