Kuře na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1111 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 69 g
- Sodík 516 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 326.8 mg
- Draslík 1267.3 mg
- Vláknina 4588.3 mg
- Vitamín A 4588.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme marinádu z oleje, cibule, česneku, bobkového listu, vína a soli.
-
2
Omyté kuře rozdělíme na čtvrtky a necháme marinovat 24 hodin.
-
3
V kastrole na oleji osmahneme jemně nakrájenou šunku, přidáme nakrájená rajčata a karotku a po chvíli zalijeme zbylým vínem. Do omáčky vložíme porce kuřete.
-
4
Dusíme pod pokličkou doměkka.