Kuře podle M. D. Rettigové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 966 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 68 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 324.8 mg
- Draslík 876.8 mg
- Vláknina 3233.1 mg
- Vitamín A 3233.1 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře rozčtvrtíme a opepříme. V kastrole na rozehřátém másle maso po obou stranách opečeme.
-
2
Potom přidáme nasekanou cibuli, necháme ji s masem osmahnout a mírně podlité dusíme doměkka.
-
3
Před koncem dušení posypeme kuře nastrouhanou citronovou kůrou ze čtvrtky citronu.
-
4
Po odstavení z ohně přilijeme do šťávy citronovou šťávu.