Kuře na rajčatech s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Víno bílé
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1018 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 762 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 327.3 mg
  • Draslík 897.4 mg
  • Vláknina 92.3 mg
  • Vitamín A 92.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře rozpůlíme, odkrojíme křídla s stehýnka a půlky překrojíme.

  • 2

    V katrole vyškvaříme nakrájenou slaninu a přidáme máslo. Osolené a opepřené porce kuřete na tuku po obou stranách osmahneme dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, protlak zředěný vínem, promícháme a podle potřeby podléváme vývarem.

Komentáře k receptu