Bucatini s kapary a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 100 g Olivy černé
  • 500 g Těstoviny Bucatini
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 954 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 43.1 mg
  • Vláknina 2913 mg
  • Vitamín A 2913 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bucatini vaříme ve velkém hrnci v dobře osolené vodě. Po změknutí je scedíme a propláchneme.

  • 2

    Na velké pánvi na středním ohni na oleji /extra panenský/ orestujeme česnek s petrželí /obě suroviny jemně nasekané/. Až začne česnek měnit barvu vmícháme olivy /jemně nasekané/a kapary a na mírném ohni podusíme asi 2-3 minuty.

  • 3

    Scezené těstoviny přidáme do rendlíku a asi 2 minuty je na středním ohni mícháme s kapary a olivami.

  • 4

    Vše přendáme do nahřáté mísy,posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.

  • 5

Komentáře k receptu