Kuře na hříbkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kuře
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Houby čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1203 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 348.8 mg
  • Draslík 2034.9 mg
  • Vláknina 17612.5 mg
  • Vitamín A 17612.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné kuře nakrájíme na kousky. Zprudka je opečeme na 50g másla.

  • 2

    Přidáme rozkrájené hřiby, nastrouhaný česnek, sůl, pepř, mírně podlijeme a dusíme 10 minut na silném ohni. Potom zmenšíme plamen a dusíme doměkka.

  • 3

    Těsně před podáváním vše zakapeme citronovou šťávou a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu