Játra na roštu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 30 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 698 mg
- Draslík 627.1 mg
- Vláknina 144.8 mg
- Vitamín A 144.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá játra nakrájíme na plátky silné asi 1cm. Mírně je opepříme, pomastíme máslem a pečeme je na roštu asi 6-8 minut. Obracíme tak, aby obě strany plátků byly dvakrát na roštu a vždy mastíme máslem
-
2
Upečená játra narovnáme na ohřátou mísu, osolíme a na každý plátek dáme kousek másla a petrželku.
-
3
Podáváme s bramborami nebo s míchanou zeleninou.