Játra na roštu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Játra telecí
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 698 mg
  • Draslík 627.1 mg
  • Vláknina 144.8 mg
  • Vitamín A 144.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá játra nakrájíme na plátky silné asi 1cm. Mírně je opepříme, pomastíme máslem a pečeme je na roštu asi 6-8 minut. Obracíme tak, aby obě strany plátků byly dvakrát na roštu a vždy mastíme máslem

  • 2

    Upečená játra narovnáme na ohřátou mísu, osolíme a na každý plátek dáme kousek másla a petrželku.

  • 3

    Podáváme s bramborami nebo s míchanou zeleninou.

Komentáře k receptu