Ražniči z telecích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 45 g
- Sodík 707 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 475 mg
- Draslík 520.6 mg
- Vláknina 263 mg
- Vitamín A 263 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a odblaněná játra nakrájíme na malé čtverečky. Osolíme, opepříme a stejně nakrájíme i slaninu.
-
2
Na jehlu napichujeme střídavě játra potřená máslem a slaninu slabě posypanou strouhankou.
-
3
Pečeme na rožni asi 15 minut. Podáváme se smaženými bramborami.