Musaka z fazolí, čočky a lilku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Čočka jedlá
  • 400 g Rajčata
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 400 g Fazole bílé
  • 300 ml Jogurt bílý
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 137.6 mg
  • Draslík 2935.9 mg
  • Vláknina 55748.2 mg
  • Vitamín A 55748.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.7 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vroucí vodou vložíme čočku a pod poklicí vaříme 30 minut. Slijeme, propláchneme a dáme stranou.

  • 2

    Na 175 stupňů předehřejeme troubu.

  • 3

    V hrnci s vodou vaříme 2 minuty plátky lilku. Slijeme, osušíme a dáme stranou.

  • 4

    Rozehřejeme v pánvi olej, vložíme pokrájený pórek, česnek, řapíkatý celer, papriku a 5 minut smažíme, dokud zelenina nezměkne.

  • 5

    Přidáme uvařenou čočku, víno, rajčata, fazole, rajčatový protlak, pepř a směs koření. Přikryjeme poklicí a přivedeme k varu. 10 minut zvolna vaříme.

  • 6

    Polovinu směsi fazolí a čočky dáme do zapékací mísy, poklademe polovinou plátků lilku v jedné vrstvě.

  • 7

    Navrstvíme další směs fazolí a plátky lilku, jogurt smícháme s vejci, nalijeme na lilek a posypeme parmazánem.

  • 8

    40 minut pečeme.

  • 9

    Ozdobíme bylinkami.

Komentáře k receptu