Zapečený lilek s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 6 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 polévková lžíce Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 483.8 mg
  • Vláknina 8864.8 mg
  • Vitamín A 8864.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do cedníku rozložíme ve vrstvách plátky lilku, každou vrstvu posolíme a necháme 30 minut stát. Opláchneme a osušíme.

  • 2

    Na 200 stupňů předehřejeme troubu.

  • 3

    2 lžíce oleje rozehřejeme v pánvi, přidáme plátky lilku a 3 minuty z každé strany smažíme, dokud nezměknou a nezezlátnou.

  • 4

    Vyndáme a dáme stranou.

  • 5

    Ve stejné pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a 4 minuty smažíme.

  • 6

    Do zapékací mísy vrstvíme rajčata, lilek a cibuli a každou vrstvu osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

  • 7

    Pokračujeme, dokud nám nezbyde žádná zelenina.

  • 8

    Zakápneme zbylým olejem a 20 minut pečeme.

  • 9

    Posypeme strouhaným sýrem a 10 minut pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu