Pečené provensálské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 27 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 347.5 mg
- Vláknina 4392.5 mg
- Vitamín A 4392.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V menším hrnci smícháme česnek, ocet, citrónovou kůru, pepř a sůl.
-
2
Přivedeme směs k varu a 2 minuty zvolna vaříme.
-
3
Odstavíme a zašleháme do ní 125ml oleje.
-
4
Ve dvou větších hrncích rozehřejeme zbylý olej, aby byl horký, ale neprskal.
-
5
Přidáme v jedné vrstvě brambory a pečeme 15 minut za stálého obracení, dokud nejsou měkké a nezezlátnou.
-
6
Brambory dáme na mísu, přelijeme česnekovou směsí a posypeme petrželkou.