Pečené provensálské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 165 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 6 ks Brambory
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 347.5 mg
  • Vláknina 4392.5 mg
  • Vitamín A 4392.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menším hrnci smícháme česnek, ocet, citrónovou kůru, pepř a sůl.

  • 2

    Přivedeme směs k varu a 2 minuty zvolna vaříme.

  • 3

    Odstavíme a zašleháme do ní 125ml oleje.

  • 4

    Ve dvou větších hrncích rozehřejeme zbylý olej, aby byl horký, ale neprskal.

  • 5

    Přidáme v jedné vrstvě brambory a pečeme 15 minut za stálého obracení, dokud nejsou měkké a nezezlátnou.

  • 6

    Brambory dáme na mísu, přelijeme česnekovou směsí a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu