Čočka s tykví
Suroviny
- 145 g Čočka jedlá
- 200 g Hrášek
- 600 g Tykev
- 750 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 3 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 1.2 mg
- Draslík 678.9 mg
- Vláknina 21832.5 mg
- Vitamín A 21832.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přelijeme vařící vodou čočku, aby byla ponořená a 15 minut necháme stát. Pak vodu slijeme.
-
2
Rozehřejeme olej, dáme nakrájenou cibuli a smažíme 2 minuty. Přidáme bylinky a česnek a minutu smažíme. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, cukr, sůl, vodu a spařenou čočku.
-
3
20 minut vaříme zakryté.
-
4
Přidáme tykev, hrášek, petržel a pepř a 20 minut dusíme, dokud tykev nezměkne.
-
5
Na hlubokou mísu naservírujeme čočku a ozdobíme kouskem petržele.