Tajine z cizrny a bylinek
Suroviny
- 400 g Cizrna
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 11 g
- Sodík 523 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1501.6 mg
- Vláknina 41976.9 mg
- Vitamín A 41976.9 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do horké vody vložíme na 2 minuty cizrnu, pak odstraníme slupky.
-
2
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a 2 minuty smažíme.
-
3
Okořeníme a smažíme, dokud nezačne směs vonět.
-
4
Přidáme rajčata, pepř, sůl, petržel a oloupanou cizrnu. 35 minut dusíme.
-
5
Naaranžujeme na talíř a podáváme.