Marocká šafránová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 8 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 5.3 mg
- Draslík 106.5 mg
- Vláknina 3648.3 mg
- Vitamín A 3648.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zlomíme nitky šafránu a vložíme do vařící vody. Ihned odstavíme, promícháme a necháme 20 minut pod pokličkou odstát. Scedíme.
-
2
Rozehřejeme olej, přidáme rýži a smažíme, až zesklovatí. Přidáme šafránovou vodu, osolíme a přivedeme k varu.
-
3
Vaříme 15 minut pod pokličkou, dokud se voda nevypaří.
-
4
Na rýži dáme máslo, nemícháme. Přikryjeme pánev čistou utěrkou a zatížíme poklicí. Necháme 10 minut uležet před podáváním.
-
5
Ozdobíme pistáciovými oříšky nasekanými nahrubo.