Okra s rajčaty a koriandrem
Suroviny
- 500 g Okra - Ibišek jedlý
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 60 ml Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 10 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 413.9 mg
- Vláknina 7454.8 mg
- Vitamín A 7454.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Seřízneme tvrdou vnější část špičaté horní strany okry tak, abychom nepoškodili vnitřek.
-
2
Nakrájíme omytou a osušenou okurku na kousky.
-
3
V jedné vrstvě rozložíme na talíř a octem pokapeme.
-
4
Necháme uležet 20 minut.
-
5
Přidáme cukr, rajčata, sůl, bobkový list, pepř a koriandr. Promícháme a 35 minut dusíme.
-
6
Okru prohrábneme, vyjmeme bobkový list a podáváme.