Salát s marinovaným kuřetem a hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Hrušky sušené
  • 45 g Hrozinky
  • 510 g Salát hlávkový
  • 125 ml Olej olivový
  • 125 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 3 ks Hřebíček
  • 3 ks Bobkový list
  • 2 ks Okurka salátová
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 159.4 mg
  • Draslík 836.4 mg
  • Vláknina 8230.9 mg
  • Vitamín A 8230.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostíme uvařené kuře.

  • 2

    Naso nakrájíme na drobné kousky a dáme do nekovové misky.

  • 3

    Navrch dáme sušené hrušky.

  • 4

    Smícháme suroviny na marinádu a nalijeme na kuře.

  • 5

    Dáme do lednice na 2 hodiny.

  • 6

    Na servírovací tác položíme salátové listy, kuřecí maso a hrušky.

  • 7

    Zbytek marinády promícháme s trochou oleje a salát pokapeme.

Komentáře k receptu