Salát s marinovaným kuřetem a hruškami
Suroviny
- 200 g Hrušky sušené
- 45 g Hrozinky
- 510 g Salát hlávkový
- 125 ml Olej olivový
- 125 ml Pomerančová šťáva
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kuře
- 3 ks Hřebíček
- 3 ks Bobkový list
- 2 ks Okurka salátová
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 51 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 159.4 mg
- Draslík 836.4 mg
- Vláknina 8230.9 mg
- Vitamín A 8230.9 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostíme uvařené kuře.
-
2
Naso nakrájíme na drobné kousky a dáme do nekovové misky.
-
3
Navrch dáme sušené hrušky.
-
4
Smícháme suroviny na marinádu a nalijeme na kuře.
-
5
Dáme do lednice na 2 hodiny.
-
6
Na servírovací tác položíme salátové listy, kuřecí maso a hrušky.
-
7
Zbytek marinády promícháme s trochou oleje a salát pokapeme.