Čekankový salát s pršutem a škeblemi
Suroviny
- 400 g Škeble čerstvé
- 400 g Mušle slávky
- 45 ml Olej olivový
- 30 ml Ocet kvasný lihový
- 250 ml Voda pitná
- 0.5 ks Cibule
- 2 ks Čekanka
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 0.5 ks Celer řapíkatý
- 4 ks Prosciutto sušené
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 81 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 495.8 mg
- Vláknina 16456.8 mg
- Vitamín A 16456.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Suroviny na marinovanou zeleninu dáme do hrnce a vaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme zchladnout, poté vyjmeme.
-
2
Přimícháme k zelenině všechny ostatní suroviny.
-
3
Salát necháme 15 minut vychladit.
-
4
Podáváme s čerstvým chlebem.