Krevety a avokádo s octovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 2 ks Avokádo
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 520.4 mg
  • Vláknina 14782.8 mg
  • Vitamín A 14782.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlíme podélně avokádo, půlky otočíme proti sobě, abychom mohli avokádo vypeckovat.

  • 2

    Oloupeme a podélným rozříznutím vytvoříme 6 plátků.

  • 3

    Uděláme to samé i s druhým avokádem.

  • 4

    Plátky potřeme citronovou šťávou aby dužina nezhnědla a rozložíme do tvaru vějíře na 4 talíře.

  • 5

    Na každý talíř dáme čtvrtinu krevet.

  • 6

    Suroviny na octovou zálivku dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a protřepeme.

  • 7

    Každou porci zalijeme trochou zálivky, posypeme petrželí a podáváme.

Komentáře k receptu