Krevety a avokádo s octovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 22 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 520.4 mg
- Vláknina 14782.8 mg
- Vitamín A 14782.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpůlíme podélně avokádo, půlky otočíme proti sobě, abychom mohli avokádo vypeckovat.
-
2
Oloupeme a podélným rozříznutím vytvoříme 6 plátků.
-
3
Uděláme to samé i s druhým avokádem.
-
4
Plátky potřeme citronovou šťávou aby dužina nezhnědla a rozložíme do tvaru vějíře na 4 talíře.
-
5
Na každý talíř dáme čtvrtinu krevet.
-
6
Suroviny na octovou zálivku dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a protřepeme.
-
7
Každou porci zalijeme trochou zálivky, posypeme petrželí a podáváme.