Vepřová žebírka na zelí s pivem
Suroviny
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 6 ks Anglická slanina
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Vepřová žebra
- 0.5 kg Zelí červené - sterilizované
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1464 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 127 g
- Sodík 1933 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 304.5 mg
- Draslík 1304.1 mg
- Vláknina 7805.8 mg
- Vitamín A 7805.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V širokém kastrolu nejprve na středním plameni vyškvaříme nakrájenou slaninu. Na ní poté z obou stran opečeme žebírka zaprášená moukou.
-
2
Vyjmeme, do tuku vložíme nakrájenou cibuli a orestuejem. Zalijeme pivem, vývarem a vmícháme zelí, které jsme scedili a propláchli.
-
3
Vrátíme zpět maso i se šťávou, okořeníme a v troubě předehřáté na 180C pečeme asi 40min, až bude maso měkké a křehké.