Vepřová žebírka na zelí s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 6 ks Anglická slanina
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Vepřová žebra
  • 0.5 kg Zelí červené - sterilizované
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1464 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 127 g
  • Sodík 1933 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 304.5 mg
  • Draslík 1304.1 mg
  • Vláknina 7805.8 mg
  • Vitamín A 7805.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V širokém kastrolu nejprve na středním plameni vyškvaříme nakrájenou slaninu. Na ní poté z obou stran opečeme žebírka zaprášená moukou.

  • 2

    Vyjmeme, do tuku vložíme nakrájenou cibuli a orestuejem. Zalijeme pivem, vývarem a vmícháme zelí, které jsme scedili a propláchli.

  • 3

    Vrátíme zpět maso i se šťávou, okořeníme a v troubě předehřáté na 180C pečeme asi 40min, až bude maso měkké a křehké.

Komentáře k receptu