Hovězí oháňka v pivní omáčce
Suroviny
- 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 kg Hovězí oháňka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2194 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 36 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 104.4 mg
- Vláknina 2136.3 mg
- Vitamín A 2136.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nasekáme na menší kousky a orestujeme v kastrolu na rozpáleném oleji. Vyjmeme a uchováme teplé.
-
2
Do kastrolu vložíme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Vrátíme zpět maso, podlijeme pivem, trochou vody, přidáme rajčatové pyré a koření a na mírném ohni podusíme cca 45-60min. Zhruba 15min před dokončením přidáme mouku rozmíchanou ve vodě.
-
3
Podáváme např. se širokými nudlemi.