Pivní kuřecí křidýlka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo arašídové
  • 250 ml Melasa
  • 600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 120 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 kg Kuřecí křídla
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 977 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 1533.8 mg
  • Vláknina 3830 mg
  • Vitamín A 3830 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích křídel odřízneme špičky a rozložíme je do pekáče.

  • 2

    V kastrolu smícháme pivo, melasu, arašídové máslo, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku a hořčici, osolíme, zaprášíme chilli kořením, přivedeme k varu a 15min povaříme. Horkou směsí zalijeme křidýlka a necháme půl hodiny marinovat.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200C, vložíme maso a pečeme cca 20min.

  • 4

    Podáváme např. s rýží a vypečenou šťávou. Můžeme doplnit řapíkatým celerem a zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu