Medové jehněčí s kořenovou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 27 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 100.8 mg
- Draslík 1517.5 mg
- Vláknina 17999.8 mg
- Vitamín A 17999.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na steaky a potřeme směsí medu, sójové omáčky a kmínu a necháme chvíli odpočinout.
-
2
Troubu předehřejeme na 180C.
-
3
Brambory a zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Rozložíme do pekáče, ochutíme solí, pepřem, posypeme kmínem, drceným česnekem a zakápneme olejem. Promícháme a pečeme 15min.
-
4
Mezitím v pánvi rozpálíme olej a steaky z obou stran opečeme. Rozložíme na zeleninu, mírně osolíme, zakryjeme alobalem a pečeme ještě 20min.
-
5
Podáváme horké.