Medové jehněčí s kořenovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 0.5 kg Zelenina kořenová
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 100.8 mg
  • Draslík 1517.5 mg
  • Vláknina 17999.8 mg
  • Vitamín A 17999.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na steaky a potřeme směsí medu, sójové omáčky a kmínu a necháme chvíli odpočinout.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 3

    Brambory a zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Rozložíme do pekáče, ochutíme solí, pepřem, posypeme kmínem, drceným česnekem a zakápneme olejem. Promícháme a pečeme 15min.

  • 4

    Mezitím v pánvi rozpálíme olej a steaky z obou stran opečeme. Rozložíme na zeleninu, mírně osolíme, zakryjeme alobalem a pečeme ještě 20min.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu