Jehněčí po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Jehněčí maso
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 952 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 143.3 mg
  • Draslík 84 mg
  • Vláknina 1907.8 mg
  • Vitamín A 1907.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1665.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso hrubě umeleme, opepříme a vložíme na 5 minut na olej smíchaný s kouskem másla.

  • 2

    Přidáme 2 nakrájené cibulky, 2 stroužky česneku utřeného se solí a osmažíme dorůžova. Poprášíme moukou a za stálého míchání přilijeme šálek vody a přidáme lžíci rajčatového protlaku. Spojíme s masem a dusíme na mírném ohni asi 15 minut.

Komentáře k receptu