Jehněčí po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 952 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 86 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 143.3 mg
- Draslík 84 mg
- Vláknina 1907.8 mg
- Vitamín A 1907.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1665.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso hrubě umeleme, opepříme a vložíme na 5 minut na olej smíchaný s kouskem másla.
-
2
Přidáme 2 nakrájené cibulky, 2 stroužky česneku utřeného se solí a osmažíme dorůžova. Poprášíme moukou a za stálého míchání přilijeme šálek vody a přidáme lžíci rajčatového protlaku. Spojíme s masem a dusíme na mírném ohni asi 15 minut.