Opékané vepřové plátky s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 76.5 mg
- Draslík 767.7 mg
- Vláknina 10375 mg
- Vitamín A 10375 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2531.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté vepřové maso nakrájíme na plátky a ty potom nakrájíme na malé nudličky. Poprášíme je škrobovou moučkou.
-
2
Květák rozebereme na růžičky, nakrájíme na plátky a podusíme na tuku. Po změknutí je vhodíme na pánev s rozpáleným tukem a krátce opečeme.
-
3
Květák vyjmeme, na pánev přilijeme olej, rozpálíme jej a krátce opečeme maso. Potom vmícháme omáčkovou směs, do které jsme přidali zázvor. Maso mícháme a uvolňujeme ode dna. Nakonec vmícháme květák.