Opékané vepřové plátky s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso libové
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 6 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 76.5 mg
  • Draslík 767.7 mg
  • Vláknina 10375 mg
  • Vitamín A 10375 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2531.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové maso nakrájíme na plátky a ty potom nakrájíme na malé nudličky. Poprášíme je škrobovou moučkou.

  • 2

    Květák rozebereme na růžičky, nakrájíme na plátky a podusíme na tuku. Po změknutí je vhodíme na pánev s rozpáleným tukem a krátce opečeme.

  • 3

    Květák vyjmeme, na pánev přilijeme olej, rozpálíme jej a krátce opečeme maso. Potom vmícháme omáčkovou směs, do které jsme přidali zázvor. Maso mícháme a uvolňujeme ode dna. Nakonec vmícháme květák.

Komentáře k receptu