Zapékané zelí s masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 50 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 162.9 mg
- Draslík 576.5 mg
- Vláknina 902.3 mg
- Vitamín A 902.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na lžíci sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a vše promícháme.
-
2
Zelí rozebereme a listy povaříme v malém množství osolené vody. Scedíme a necháme okapat.
-
3
Do vymazaného pekáče klademe vrstvu jemně nakrájeného zelí, masa, zalijeme smetanou a dáme opět zelí a maso. Nakonec zalijeme smetanou.
-
4
Pečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme s chlebem.