Zapékané zelí s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.75 kg Vepřové maso mleté
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 162.9 mg
  • Draslík 576.5 mg
  • Vláknina 902.3 mg
  • Vitamín A 902.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na lžíci sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a vše promícháme.

  • 2

    Zelí rozebereme a listy povaříme v malém množství osolené vody. Scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Do vymazaného pekáče klademe vrstvu jemně nakrájeného zelí, masa, zalijeme smetanou a dáme opět zelí a maso. Nakonec zalijeme smetanou.

  • 4

    Pečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu