Jablečný závin s rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 8 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 63.7 mg
- Draslík 404.2 mg
- Vláknina 13892.5 mg
- Vitamín A 13892.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na těsto smícháme 250g mouky, žloutek, sůl, olej a 200ml vody. Vypracujeme vláčné těsto, vytvarujeme kouli a necháme 1-2h odpočinout v lednici.
-
2
Na náplň oloupeme jablka, odstraníme jadřince a nakrájíme ja na kousky nebo dílky.
-
3
Z těsta vyválíme na pomoučeném vále tenký plát, rozložíme na něj jablka, posypeme rozinkami, cukrem, skořicí a strouhankou. Srolujeme a pečeme v troubě předehřáté na 210C asi 50min.
-
4
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.