Čokoládová štola přelitá směsí čokolády a koňaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 32 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 146.7 mg
- Draslík 488.8 mg
- Vláknina 9260.7 mg
- Vitamín A 9260.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
2
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni se 30 g másla. Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny, přidáme mouku, čokoládovou hmotu a kypřicí prášek. Třeme dokud nezískáme hladkou směs. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.
-
3
Těsto vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 8 - 10 minut. Štolu vyjmeme, necháme vychladnout ve formě a vyklopíme na tác.
-
4
Na polevu rozehřejeme čokoládu s máslem a 2 lžícemi vody. Přidáme koňak a vzniklou polevu rozetřeme stěrkou na štolu. Necháme ztuhnout a před podáváním dozdobíme rozpůlenými plátky pomeranče.