Čokoládový věnec s koňakem a čokoládovou polevou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 35 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 153.5 mg
- Draslík 370.1 mg
- Vláknina 7610.5 mg
- Vitamín A 7610.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem do světlé směsi. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme ji do žloutkové pěny. Přidáme 60g mouky smíchané s kypřicím práškem a přilijeme koňak. Poté do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Kruhovou vroubkovanou formu vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme cca 25min.
-
4
Koláč vyjmeme a necháme vychladnout.
-
5
Na polevu v kastrůlku zahřejeme smetanu k bodu varu. Přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání vaříme 1min. Odstavíme, necháme vychladnout na hladkou konzistenci a nalijeme na věnec.
-
6
Vložíme na 1hod do lednice, poté ozdobíme plody mochyně, nakrájíme a podáváme.