Dušené skopové řízky nebo kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 34 g
- Sodík 48588 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 5.1 mg
- Draslík 165.9 mg
- Vláknina 4601.9 mg
- Vitamín A 4601.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, omyjeme, na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme a shrneme do původního tvaru.
-
2
Slaninu jemně rozkrájenou rozškvaříme v kastrole z ohnivzdorného skla, přidáme rozkrájenou zeleninu s cibulí, okořeníme, vložíme na ni připravené maso, přikryjeme a dusíme ve vlastní šťávě. Později podléváme.
-
3
Jakmile je maso měkké, vyjmeme je, omáčku můžeme procedit a dle chuti přisolit anebo maso necháme v nescezené omáčce, ovšem vidličkou vyndáme koření.
-
4
Jako přílohu podáváme dušené okurky se smetanou, rýži nebo brambory.