Skopové kotlety s rajčaty a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 4 ks Paprika zelená
  • 1 ks Worcester (worcesterská omáčka)
  • 8 ks Skopové kotlety
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 48660 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 1.5 mg
  • Draslík 354.5 mg
  • Vláknina 2582.9 mg
  • Vitamín A 2582.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové kotlety zbavíme tuku, u kosti mírně nařízneme, naklepeme, osolíme a zaprášíme mírně moukou. Následně maso opečeme po obou stranách po 3 minutách v rozpáleném sádle. Opečené kotlety vložíme do horkého kastrolu a uložíme v teple.

  • 2

    V tuku po opékání masa osmahneme nakrájenou cibuli na kroužky, přidáme očištěné a na proužky nakrájené papriky a vše opečeme. Je-li potřeba, přidáme trochu sádla. Na závěr přidáme k zelenině oloupaná a nakrájená rajčata a směs okořeníme worcesterskou omáčkou.

  • 3

    Do zeleniny přidáme opečené kotlety a společně necháme podusit 2 minuty.

  • 4

    Jako přílohy podáváme vařenou rýži nebo opečené brambory.

Komentáře k receptu