Skopové kotlety s rajčaty a paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 32 g
- Sodík 48660 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 1.5 mg
- Draslík 354.5 mg
- Vláknina 2582.9 mg
- Vitamín A 2582.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové kotlety zbavíme tuku, u kosti mírně nařízneme, naklepeme, osolíme a zaprášíme mírně moukou. Následně maso opečeme po obou stranách po 3 minutách v rozpáleném sádle. Opečené kotlety vložíme do horkého kastrolu a uložíme v teple.
-
2
V tuku po opékání masa osmahneme nakrájenou cibuli na kroužky, přidáme očištěné a na proužky nakrájené papriky a vše opečeme. Je-li potřeba, přidáme trochu sádla. Na závěr přidáme k zelenině oloupaná a nakrájená rajčata a směs okořeníme worcesterskou omáčkou.
-
3
Do zeleniny přidáme opečené kotlety a společně necháme podusit 2 minuty.
-
4
Jako přílohy podáváme vařenou rýži nebo opečené brambory.