Lilková musaka s masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 53 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 235.5 mg
- Draslík 1200.9 mg
- Vláknina 19847.2 mg
- Vitamín A 19847.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky nakrájíme na plátky a vložíme je na 1 hodinu do osolené vody. Potom je smažíme na tuku dočervena.
-
2
Mleté maso podusíme na zpěněné, jemně nakrájené cibuli s trochou vody. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a a rozmačkaná rajčata.
-
3
Do vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvu lilků a vrstvu masa, navrch dáme lilky. Pečeme dozlatova, zalijeme mlékem s vejci a dopečeme.