Vepřová žebírka s jablky a švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1900 kcal
- Sacharidy 400 g
- Tuky 26 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 397 g
- Cholesterol 150.3 mg
- Draslík 5185 mg
- Vláknina 89000 mg
- Vitamín A 89000 mg
- Vitamín B6 2.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, vykostěné a naklepané kotlety osolíme.
-
2
Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky a švestky omyjeme a necháme na cedníku zvlhnout. Potom je vypeckujeme.
-
3
Mezi dvě kotlety vložíme plátky jablek a asi 3 švestky. Převážeme nití a opečeme po obou stranách na másle.
-
4
Potom kotlety dusíme podlité mlékem doměkka.