Vepřová žebírka s jablky a švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 12 ks Švestky sušené
  • 8 ks Vepřové kotlety
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1900 kcal
  • Sacharidy 400 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 397 g
  • Cholesterol 150.3 mg
  • Draslík 5185 mg
  • Vláknina 89000 mg
  • Vitamín A 89000 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, vykostěné a naklepané kotlety osolíme.

  • 2

    Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky a švestky omyjeme a necháme na cedníku zvlhnout. Potom je vypeckujeme.

  • 3

    Mezi dvě kotlety vložíme plátky jablek a asi 3 švestky. Převážeme nití a opečeme po obou stranách na másle.

  • 4

    Potom kotlety dusíme podlité mlékem doměkka.

Komentáře k receptu