Salát z chřestu a rajčat s okurkovou zálivkou
Suroviny
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurka salátová
- 2 ks Chřest bílý
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 11 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 439.3 mg
- Vláknina 5666.3 mg
- Vitamín A 5666.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme zálivku - smícháme okurku s cibulí a osolíme.
-
2
Vložíme směs do síta a necháme hodinu okapávat. Potom opláchneme ve studené vodě a necháme oschnout.
-
3
V mixéru rozmixujeme a přidáváme sůl, pepř, citronovou šťávu, zakysanou smetanu a olej, dokud nevznikne jemná zálivka. Vmícháme kopr a směs dáme do lednice.
-
4
Uvaříme chřest a nakrájíme na kousky 4cm.
-
5
Na proužky nakrájíme rajčata.
-
6
Smícháme se zálivkou a rozdělíme na talíře ozdobené salátem.