Vepřové kotlety s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 12 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 71.9 mg
- Draslík 451.5 mg
- Vláknina 3839.8 mg
- Vitamín A 3839.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety otřeme vlhkou utěrkou a rozpícháme je vidličkou. Osolíme je a opepříme po obou stranách.
-
2
Kotlety vložíme do pekáče s rozpuštěným sádlem.
-
3
Jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Na každou kotletu položíme polovinu jablka a mírně posypeme cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30-40 minut. Kotlety často poléváme vypečenou šťávou.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší.