Skopové maso s kapustou a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 49 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 1671.2 mg
- Vláknina 17139.8 mg
- Vitamín A 17139.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 316.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso omyjeme, vykostíme a nakrájíme na kostky. Z kostí uvaříme vývar.
-
2
Cibuli rozkrájenou na kroužky podusíme na másle, přisypeme k ní nakrájené maso, osolíme a chvilku podusíme bez podlévání. Později maso podlijeme vývarem z kostí.
-
3
Kapustu omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na silnější proužky. Brambory nakrájíme na kostky a spolu s rozkrájenou kapustou přidáme k poloměkkému masu. Přilijeme trochu vývaru, opepříme dle potřeby přisolíme.
-
4
Pokrm necháme dusit přikrytý do té doby, než brambory změknou. Nesmějí být však rozvařené a pokrm nesmí být kašovitý.