Vepřové řízky s kyselou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 923 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 147.5 mg
  • Draslík 699.4 mg
  • Vláknina 389 mg
  • Vitamín A 389 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky z omyté vepřové kýty odblaníme, naklepeme, protkneme proužky slaniny a osolíme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo a řízky na něm po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem, pánev přiklopíme a dusíme doměkka.

  • 3

    Ke konci dušení přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou, přidáme rajčatový protlak a nasekané kapary. Vše ještě 5 minut povaříme.

Komentáře k receptu