Středomořský salát s mořskými plody
Suroviny
- 600 g Mořské plody mix
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Citronová kůra
- 2 ks Cibule červená
- 4 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 5 polévková lžíce Jogurt bílý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 3 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 12 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0.7 mg
- Draslík 39.2 mg
- Vláknina 10514.3 mg
- Vitamín A 10514.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme zálivku. Vložíme do mísy hořčici, jogurt, citronovou šťávu, papriku, protlak a vše promícháme. Přiléváme do směsi olej a šleháme, přidáme kopr a osolíme.
-
2
Do mísy vložíme proužky salátových listů, na ně rozvrstvíme mořské plody a kolečka cibule a pokapeme zálivkou.
-
3
Ozdobíme koprem.