Skopové maso zadělávané s karotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 47 g
- Sodík 97000 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 536.5 mg
- Vláknina 9297.3 mg
- Vitamín A 9297.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso nakrájíme na kostky.
-
2
Drobně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, vložíme k ní maso, osolíme, osmahneme, mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka. Poté šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a opět podlijeme. K masu přidáme karotku rozkrájenou na kostky nebo nudličky, dle potřeby osolíme, přikryjeme a necháme dodusit.
-
3
Pokrm podáváme velmi horký a na vyhřátých talířích.
-
4
Jako přílohu podáváme vařené brambory.