Skopové maso zadělávané s karotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Skopová plec
  • 600 g Karotka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 97000 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 536.5 mg
  • Vláknina 9297.3 mg
  • Vitamín A 9297.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme na kostky.

  • 2

    Drobně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, vložíme k ní maso, osolíme, osmahneme, mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka. Poté šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a opět podlijeme. K masu přidáme karotku rozkrájenou na kostky nebo nudličky, dle potřeby osolíme, přikryjeme a necháme dodusit.

  • 3

    Pokrm podáváme velmi horký a na vyhřátých talířích.

  • 4

    Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Komentáře k receptu